lørdag den 3. juli 2010

Lime smørcreme


250 g sukker
0,75 dl. vand
1,5 past. æggehvide
75 g flormelis
375 g usaltet smør
Reven skal af 2 limefrugter

Sukker og vand koges i en gryde i ca. 5-10 min - indtil der kommer store bobler.
Æggehviderne piskes indtil de danner bløde spidser. Flormelis tilsættes og der piskes til det bliver til hård marengs, ca. 5 min.
Mens der piskes ved høj hastighed tilsættes den kogende sukkerlage i en tynd stråle langs kanten af skålen. Pisk til massen er helt afkølet.
Tilsæt smørret lidt af gangen. Pisk det helt ind i massen, inden der tilsættes mere smør.
Tilsæt reven skal af 2 limefrugter.
Portionen giver nok til opsmøring af 2 kager i almindelig størrelse (ca. Ø24 cm).
Smager fantastisk og friskt. God til f.eks. mudcake-kager.