lørdag den 23. april 2011

Hvid chokolademousse med granatæble


2 lag Ø20 cm

4-5 dl piskefløde
150 g hvid chokolade (f.eks. Marabou Vintervit)
Saft fra ½ citron
Kerner fra 1 granatæble
(2 blade husblas - hvis du ønsker fromage-konsistens)*

Citronsaft og 1 dl. af fløden (der ikke er pisket) blandes.
Chokoladen smeltes og køles af.
Hæld kold vand i en stor skål. Skær granatæblet i over og fjern kernerne fra skallen under vand. Grunden til at jeg fjerner kernerne under vand, er at man undgår røde stænk over det hele:-) Hæld kernerne i en sigte og lad dem dryppe godt af, tør dem evt. også på noget køkkenrulle.
Pisk resten af piskefløden til skum og tilsæt den afkølede chokolade og blandingen af piskefløde og citron (og husblas).
Kernerne tilsættes fyldet.
Lad moussen stivne i køleskabet eller fyld den direkte i kagen.

Jeg har fundet opskriften hos Mette fra Feinschmageren.
*Oprindeligt er det en fromage, men jeg har fjernet husblassen og tilsat lidt ekstra flødeskum for at gøre den lidt mere lind.