fredag den 15. april 2011

Jordbærmousse


2 lag mousse til en kage på Ø24 cm

1 bæger past. æggehvider
1 bæger past. æggeblommer
150 g sukker
300 g friske eller optøet jordbær
½ l piskefløde
6 blade husblas

Der kan tilsættes ekstra friske hakket jordbær eller hakket chokolade.

Husblas lægges i blød.
Jordbær koges kort. Mos eller blend jordbærrene.
Tilsæt husblassen, der er vredet fri for vand og smeltet i den væde, der hænger ved i en gryde. Eller tilsæt husblassen direkte i den lune jordbærgrød. Rør rundt og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til det er luftigt og hvidt. Det kan tage flere minutter.
Pisk fløden meget stiv. Meget stiv.

Bland ca. 2 spk af æggeblandingen i jordbærgrøden. Rør det roligt ind. Nu kan resten af grøden hældes i skålen med æggeblandingen. Vend det forsigtigt sammen.
Tilsæt ca. 2 spk. piskefløde og rør det sammen.
Herefter vendes resten af flødeskummet i og det hele blandes/vendes sammen.
Nu kan den hakket chokolade tilsættes.

Sæt moussen på køl og lade den stivne i en times tid.
Når moussen er lagt på kagebunden, kan der drysses ekstra jordbær over.