torsdag den 12. maj 2011

Sund(ere) rabarbertærte


Jeg fik nogle friske rabarber forærende og tænkte, at så måtte de skønne røde stænger da lige afprøves til kollegerne og vupti, så fandt jeg en sund(ere) opskrift på nettet. Den blev tilpasset mit temperament;-)
Kollegerne var vildt begejstret og bad om opskrift, den kommer her:

250 g sukker
1 spk. vaniljesukker
3 æg
1½ æggehvide
250 g mel
3 tsk. bagepulver
100 g kokosmel
500 g rabarber i ca. 1 cm skiver
100 g grofthakket mandler

Pisk æg og hvider med sukker og vaniljesukker til en luftig mousse. Bland kokos, bagepulver og mel sammen og rør dette i dejen. Tilsæt rabarberne og bland i dejen.
Det hele hældes i en bradepandeform, der er foret med bagepapir i både bund og sider. Drys med de hakket mandler.
Jeg brugte en form, der målte 30x30 cm. Det passede fint.
Bages ved 175 grader i ca. 35-40 min.

Hertil græsk yougurt 2% blandet med lidt sødemiddel og vanilje ekstrakt.

Det var altså rigtigt godt. En opskrift værd at gentage mere end en gang. Tærten smagte både sødt og frisk. Skønt at den så heller ikke var spækket med smør og piskefløde til en forandring.