fredag den 7. oktober 2011

Creepy fingers


Min søn og jeg hyggede os med at lave disse uhyggelige fingre i dag. Desværre flød dejen noget ud i ovnen, men alligevel blev de ret ... væmmelige.
Vi øver os til halloween...



30 creepy fingers

30 smuttede mandler
2 store æg
½-1 tsk ren vanilje ekstrakt
113 g stuetemp. smør
75 g flormelis
60 g alm. sukker
1 knivspids salt
230-260 g mel
Evt. 2 spk. rød frugtfarve

Hæld kogende vand over mandlerne for at få skallen af. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at tørre.
Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir på 2 bageplader.
Hvis du ønsker at få røde negle, kan du male dem med rød spiselig farve. Lad dem tørre.

Del 1 æg. Tag hviden fra. Den skal bruges til at "lime" neglen fast senere.
Pisk blommen med det andet æg sammen med vanilje. Stil til side.
Pisk/rør smør, flormelis, sukker og salt. Pisk på medium hastighed indtil det er godt blandet. Tilsæt æggeblandingen, og pisk indtil en glat konsistens opnås (det starter med at skille og virke klumpet), cirka 2 minutter. Tilsæt mel og bland ved lav hastighed, til det er netop blandet. Pak dejen i en plastikpose og køl ca. 20-30 minutter.
Del dejen i to. Start med den ene halvdel og opbevar resten i køleskabet. Del den første halvdel i 15 stykker. På en let melet overflade, rulles hvert stykke frem og tilbage med håndfladerne til en ca. 8-10 cm lang "pølse". De skal være ret tynde. Klem dejen to steder for at danne knoer. Rids hver kno let med bagsiden af ​​en lille kniv.
Når alle fingre er dannet, pensles de let med æggehvide. Sæt mandel i og skub den lidt nedad mod fingeren, så ser det ud som om den er vokset op og ikke bare påsat :-)
Bages indtil de er let brunet, ca 12 minutter. Afkøle helt.

Ekstra gys: Pensl fingrene let med cacao og/eller smelt chokolade og pres en tynd linie langs neglen. Hvis du har lavet røde negle, kan du udbytte chokoladen med rød tyk glasur, så det ligner blod.
Rædslerne vil ingen ende tage.....!

Opskriften er herfra.