torsdag den 24. november 2011

KageMekka


Et sandt mareridt!!! Så mange skønne kager, og alt for lidt plads i maven.
Min datter og jeg var til KageMekka hos Madakademiet i dag. Et hold elever havde modtaget undervisning af Markus Grigo og endte med at invitere til dette overdådige kagebord for at vise hvad de havde lært. For den ubetydelige sum af 50 kr for os over 25 år og 25 kr for dem under kunne man i to timer mæske sig i lækkerier. Dertil var der skøn kaffe.

Men vi smagte lidt af hvert. Favoritter var cheesecake, der var frisk og lækker. Lakridskagen med frisk bærsmag var også rigtig god. Vandbakkelserne var gode, hvor imod Sarah Bernhard havde en alt for anderledes smag. Småkagerne med lakrids og tranebær var ikke som gode. Tror de havde lavet 2 varianter, den jeg smagte var lys og smagte lidt af ingefær. Der var også nogle mørke, der ligner mere dem jeg har bagt. Dem smagte jeg dog ikke. Måske var det den originale opskrift.
Tiramisuen var ikke helt god. Den havde en underlig smag af .... lime? Gulerodskagen var god. Der var vist figner i. Peanutkagen var også hyggelig. Ikke for klæg.

Jeg har efterfølgende googlet lidt og har bl.a. fundet denne opskrift, som også var en af vores favoritter:

Marcelkage
Af Markus Grigo

150 g mørk chokolade
150 g rørsukker
150 g smør (saltet eller usaltet)
90 g pasteuriserede æggeblommer
90 g pasteuriserede æggehvider
1 spsk. flormelis

Tænd ovnen på 175 grader.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med sukker i en skål over et vandbad. Giv smørret et opkog i en gryde og hæld den over chokoladeblandingen. Pisk i massen til alt er smeltet. Varm massen op til ca. 85 grader - stadig over vandbad.
Pisk æggeblommerne i massen. Bliv ved med at piske til massen skiller. Det ser lidt underligt ud, men det er rigtigt nok! Hvis massen er varm nok sker det rimeligt hurtigt. Er den for kold, kan det tage lang tid.
Tag massen af varmen, når den skiller af og bliv ved med at piske til den samler sig igen og bliver tykkere. Afkøl den lidt.
Pisk nu hviderne til en glat marengs. Når hviderne er stive, piskes flormelisen i. Pisk først ¼ af marengsen i den stadig lidt lune masse. Vend bagefter marengs ad tre omgange i chokolademassen.
Fyld ca. 300 g af massen i en smurt kageform (ca. 20 cm i diameter).
Sæt den resterende creme køligt.
Bag kagen i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 35 min. Afkøl kagen og fyld den resterende creme på fordybningen i midten. Afkøl kagen i køleskabet. Pynt den med chokoladespåner og server den evt. med en salat af friske frugter.

1 kommentar:

  1. Må være spændene at få smagt på så mange kager på en gang, men så gælder det vist også om at begrænse sig...

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet