søndag den 13. november 2011

Vaniljeis med choko og lakrids


Super nem opskrift på hjemmelavet is.
Opskriften giver ca. 2 l is og er beregnet til 12 personer.

Alt kan tilsættes - jeg tilsatte ca. 150 g hakket Marabou med nødder samt ca. 10 dråber lakridsessens. Den blev fantastisk...

6 pasteuriseret æggeblommer
150 gram flormelis
6 pasteuriseret æggehvider
2½ dl. piskefløde
1½ tsk. vaniljesukker
150 gram chokolade

Hak chokoladen som du ønsker den, fin eller grov. Jeg lavede en blanding.
Pisk æggehviderne stive og pisk fløden til skum.
Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt lakridsessensen.
Bland flødeskummet med æggeblommeblandingen og vend tilsidst æggehviderne og chokoladen i.
Frys isen i egnet forme i ca. 6 timer.