torsdag den 2. februar 2012

Hvor meget fondant/sugarpaste til en kage?


Som nybegynder (eller gammel rotte i faget!) kan det godt være svært at vide, hvor meget fondant/sugarpaste man skal bruge til en kage af en vis størrelse. Jeg kigger ofte på denne liste fra Kagemagasinet - også når jeg laver kager med andre faconer, for den giver et fingerpraj om mængden man skal beregne.

Rund kage, 8 cm. høj

Diameter (ø)

ø10 cm. = 300 gram
ø15 cm. = 500 gram
ø20 cm. = 700 gram
ø25 cm. = 1.000 gram
ø30 cm. = 1.200 gram
ø35 cm. = 1.500 gram
ø40 cm. = 1.800 gram

Kvadratisk kage, 8 cm. høj

10 x 10 cm. = 400 gram
15 x 15 cm. = 600 gram
20 x 20 cm. = 900 gram
25 x 25 cm. = 1.200 gram
30 x 30 cm. = 1.500 gram
35 x 35 cm. = 1.900 gram
40 x 40 cm. = 2.300 gram