fredag den 27. april 2012

Nøddemacarons med vanilje

Disse macarons er lavet af 3 slags nødder, mandler, hasselnødder og paranødder. Nødderne kom ca. 10 min i en 200 graders varm ovn og blev herefter gnubbet i et viskestykke. Herved faldt det meste af skallen fra hasselnødderne af.
Efter afkøling blev de alle blendet grundigt til nøddemel.

Nøddemacarons med vanilje
Ca. 30 stk. (60 halve)

100 g nøddemel
200 g flormelis
3 past. æggehvider (stuetemp.)
50 g hjemmelavet vaniljesukker* 2-3 tsk. vaniljesukker

*(tomme vaniljestænger opbevaret i et glas sukker :-)

Klargør 3 bageplader med bagepapir.
Bland nøddemel og flormelis. Tilsæt vaniljesukker. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv. Vend nøddemassen i hviderne med en dejskraber og rør lidt af luften ud af hviderne. Massen skal være lettere flydende. Test: sæt en tsk.fuld masse på bagepladen. Hvis den flyder jævnt ud efter et nogle sekunder, og ikke efterlader en top, så er massen klar. Ellers rør den et par gange mere med en dejskraber.
Fyld massen i en sprøjtepose med en tylle str. 10 mm og sæt ca. 3 cm store kager på bagepapir.
Lad kagerne hvile på bagepapiret i ca. 1 time (overfladen skal føles tør).
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 150 grader.

Lad dem køle af et par minutter inden de forsigtigt tages af og køler helt af på en rist.

Disse macarons ville ikke blive helt så flydende i dejen som normalt, derfor efterlades der en lille top/spids på kagen.
I dag skulle jeg mødes med mine to "gamle" veninder gennem mange år, Susanne og Susanne. De fik hver en hilsen med blandet macarons.
Og hvis de skulle være i tvivl...