søndag den 13. maj 2012

Caramel Mud Cupcakes


Disse cupcakes smager bare godt! Overfladen bliver lidt sprød og inden i... bløde og fugtige.

Opskrifter får du her:
24 alm. cupcakes

150 g hvid chokolade (jeg brugte Toblerone)
250 g smør
350 g muscovado sukker (eller brun farin)
2½ dl mælk
2 æg
150 g selvhævende mel (opskrift nedenfor)
150 g almindeligt mel

Indstil ovnen på 180 grader.
Smelt chokolade, smør, sukker og mælk i en gryde og lad det køle af.
Pisk æggene let i hånden og tilsæt dem. Sigt begge slags mel i dejen. Vend det hele sammen og fyld i formene og bag ca. 20-25 min (test med en tandstik om de er færdige).

Jeg halverede opskriften og fik 9 store cupcakes. Ifølge opskriften skal der blive 45 til 50 mini cupcakes af en hele portion.

Jeg pyntede med en rest Svejtsisk marengschokoladecreme og en lille sød sommerfugl. Cupcakeformen er fra Culpitt, som er supergode og holder både fedtmærker væk og beholder farven. Jeg kan desværre ikke huske, hvor jeg har dem fra, men det er et godt mærke som jeg vil holde øje med fremover.

Selvhævende mel:
215 g mel
2½ tsk bagepulver
½ tsk fint salt

Alt blandes og opbevares i en lufttæt beholder.

Opskriften er jeg blevet anbefalet af Huskekagen.