fredag den 8. juni 2012

Espresso chocolate cupcakes


Kan du li kaffe bare lidt, så vil du synes om disse cupcakes. Eventuelt kan du undlade kaffen, så har du dejlige chokoladecupcakes.

Espresso chocolate cupcakes
12 stk

75 gram smør
1/2 tsk vaniljepulver
3 dl mel
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat (natron)
1 tsk bagepulver
2 1/2 dl sukker
1 stort æg
1 dl stærk nybrygget kaffe
1 1/2 dl (kærne)mælk


Varm ovnen til 175 C. Klargør 12 stk. muffinsforme i en muffinsform.
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smørret, tilsæt vanillepulver og lad det afkøle.
Sigt mel, kakao, natron, bagepulver og sukker i en stor skål. Pisk ægget let med mælken i en lille skål. Bland kaffen med smør. Hæld alle flydende ingredienser i skålen med de tørre og pisk til en jævn dej.
Fordel jævnt blandt muffin forme, men fyld dem ikke mere end 2/3 fuld - de hæver en del.
Bag 17 til 20 minutter eller indtil en tandstik kommer ren ud.
Lad kagerne afkøle på en rist.

Espresso & chokolade glasur
200 g mørk chokolade (70%)
300 gram saltet smør
3 1/2 dl flormelis
1 1/2 dl kakao
2-3 spsk espresso (eller stærk alm. kaffe)
1/2 tsk vanille pulver

Smelt chokoladen over vandbad og lad den afkøle. Pisk smør og hvidt og luftigt.
Rør flormelis og kakao sammen og pisk indtil frosting er uden klumper. Tilsæt den afkølede smeltede chokolade og pisk til en jævn masse.
Tilsæt vanille og kaffen og pisk grundigt til frostingen er glat og luftigt.

Opskriften er fra Call me Cupcake - en skøn side med masser af flotte billeder og gode opskrifter.

Naboen skal ikke snydes. Den ene cupcake har fået Nutellacreme som frosting, for det er til deres lille datter.