søndag den 8. juli 2012

Jordbærmad?


Nej det er det ikke.
Det er en hyggelig og nem jordbærkage.

Til 2 personer:

1,5 dl. havregryn
½ dl. farin (eller lyst rørsukker)
50 g smør, smeltet

1/4 tsk. vaniljesukker
1 dl. piskefløde

Nutella
Jordbær, renset

Tænd ovnen på 200 grader.
Bland gryn og farin i en skål og tilsæt smeltet smør.

Rør det hele sammen og hæld det i en form foret med bagepapir. Formen skal have en størrelse, der gør at blandingen kun bliver ca. ½ cm høj, når den er hældt i formen. Min form var ca 18x12 cm.


Bag bunden midt i ovnen ca. 12 minutter. Lad den køle helt af efter bagning.

Smør den kolde bund med Nutella.


Pisk piskefløden med vaniljesukker og smør det på bunden.
Skær jordbær i skiver og læg dem på.

Bunden er dejlig sprød og smager skønt af chokolade og jordbær. Jeg vil nok bruge lyst rørsukker en anden gang. Smagen af farin (puddersukker) var en anelse for gennemtrængende, men det er der jo andre der godt kan li :D

Opskriften er fundet hos DK-Kogebogen.dk