
Denne kage er super frisk og lækker. Nødderne gør kagen har et godt bid, kardemommen gør den sød, mens limesiruppen gør den frisk.
Ren forkælelse...
Kagen
150 g usaltede pistacienødder (eller andre nødder)
½ tsk stødt kardemomme
150 g smør, hakket
185 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
185 g sukker
3 æg
125 g yoghurt natural
Sirup
1 usprøjtet limefrugt
125 g sukker
1 dl. vand
Stil ovnen på 185 grader. For en rund Ø20 cm bageform med bagepapir, sider og bund.
Bland nødder og kardemomme i en foodprocessor og brug pulsfunktionen, til nødderne netop er hakket i større stykker. Bland mel og bagpulver og tilsæt det sammen med smør og sukker. Kør det i ca. 20 sekunder. Blandingen skal være smuldret. Tilsæt letpisket æg, der er blandet med yoghurt og kør hele molevitten i ca. 10 sekunder eller til det netop er blandet. Fordel dejen i formen og glat overfladen.
Bag kagen midt i ovnen i 45-55 min (prøv at stikke en tandstikker midt i kagen. Sidder der ikke dej fast, er kagen færdig). Lad kagen køle af.

Sirup: Riv limefrugten og pas på ikke at få den hvide hinde med.
Kom 125 g sukker og 1 dl. vand i en gryde. Rør det sammen over lav varme til sukkeret er opløst. Bring det i kog og tilsæt limeskal. Lad det koge i 5 min. Si siruppen gennem en sigte, så skallen kommer fra og lad siruppen køle lidt af.
Lav huller i den kolde kage med en tandstik eller strikkepind og hæld den lune sirup over kagen.

Lad kagen trække og server den for dem du holder af :D
