torsdag den 27. september 2012

Banankage med chokolade (opskrift)


Torsdagskagen på jobbet var banankage med masser af chokolade. Den blev dejlig svampet med en skøn smag af banan og chokolade.
Kagen blev bagt i en stjerneform og pyntet med smeltet mørk og gul chokolade.

Vi fik også nogle skønne vaniljesmåkager stemplet med mit nye stempel, jeg har fået af en kær veninde :-D


Her får du opskriften på banankagen (eller cupcakes):

125 g smeltet smør
185 g sukker
2 æg
150 g mel
½ tsk. bagepulver
1 tsk natron
½ tsk. vaniljesukker
2 spk. mælk
200 g bananmos (ca. 2 mellemstore)
100 g groft hakket chokolade

Evt. fintrevet skal fra en appelsin

Tænd for ovnen på 200 grader.
Smør en form ca. 20 cm og læg evt. et stykke bagepapir i bunden. Drys evt. et tyndt lag mel langs kanterne.
Pisk æg og sukker tykt og luftigt. Tilsæt smørret.

Bland mel med bagepulver, natron og vaniljesukker. Mos bananerne og bland det med det hakkede chokolade.

Bland æggemassen med melblandingen og tilsæt til sidst banan/chokolade sammen med mælken.
Hæld i formen og bag ved 200 grader i ca. 35-45 min.

Kan også med fordel bruges til cupcakes. Portionen giver da ca. 16-18 cupcakes, der skal bages i ca. 25-35 min.
Sæt gerne kagen i køleskabet. Det bliver den kun bedre af...