torsdag den 18. oktober 2012

Cupcakes i tekopper


Til dagens hyggelige venindebesøg bagte jeg vaniljecupcakes, hvor jeg farvede den ene halvdel af dejen rosafarvet og gav den et par dråber hindbærsmag. Den anden halvdel fik lidt reven citronskal.
Ovenpå kom der frosting af hvid marengs.

Kagerne blev bagt i mine nye tekop-forme, så jeg fald for, da jeg så dem hos Camilla (Himmelske Kager).

Hvid marengs frosting
til ca. 24 cupcakes

450 g sukker
6 pasteuriserede æggehvider
1½ tsk vanilie ekstrakt

Pisk sukker og hvider med et piskeris, mens skålen står over vandbad. Skålen må ikke hvile på bunden af gryden. Blandingen må ikke koge.
Når alt sukkeret er opløst (kan tage 10-15 min/), hældes blandingen over i en røremaskine og der piskes for fuld power til frostingen har stuetemperatur og danner faste toppe og bliver blank. Dette kan tage op til 15-20 minutter.


Brug frostingen som den er eller farv den. Du kan også farve den ene halvdel og så fylde halvt af hver farve i en sprøjtepose.
Frostingen danner en skorpe, når den har stået lidt, men det har ingen betydning. Den er stadig lækker indeni :)


Agnes Cupcakes
til ca. "8 tekopper"

125 g smør
2 æg
125 g mel
125 g rørsukker
1 tsk bagepulver
korn fra 1 vaniljestang
½ tsk fint salt
½ dl mælk

Smag:
100 g frugt (jordbær, hindbær, blåbær)
100 g appelsinsaft + reven skal.
Et par tsk. instantkaffe, rørt op i lidt vand.
Eller stik en firkant chokolade i hver cupcakeform.

Smelt smør. Tilsæt mælk. Pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel, salt, vanilje, rørsukker og bagepulver i en anden skål.
Tilsæt smørblandingen lidt ad gangen. Rør til dejen er glad og tilsæt den ønskede smagsvariant.