fredag den 18. januar 2013

Mormors macarons

I dejlige forårsfarver med fyld af mørk chokolade med hindbær, mintkrokant og appelsinkrokant.

Opskriften er min yndlings, der virker hver gang.
Den får du her:

Hindbærmacarons
Ca. 30 stk. (60 halve)

100 g mandelmel (eller fintblendet mandler uden skal)
200 g flormelis
3 past. æggehvider (stuetemp.)
50 g sukker
1-2 tsk. hindbærsirup*
Evt. lyserød pastafarve
*Hindbærsirup: Kog ½ dl. hindbær med lidt sukker. Si kornene fra og lad det køle af. Brug kun saften.

Klargør 3 bageplader med bagepapir.
Bland mandelmel og flormelis. Tilsæt hindbærsirup og evt. farve, hvis det ønskes.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv.
Vend mandelmassen i hviderne med en dejskraber og rør lidt af luften ud af hviderne ved at vende dejen sammen i skålen en del gange. Massen skal være lettere flydende. Test med en teske: sæt en tsk.fuld masse på bagepladen. Hvis den flyder jævnt ud efter et nogle sekunder, og ikke efterlader en top, så er massen klar. Ellers rør den et par gange mere med en dejskraber.

Fyld massen i en sprøjtepose med en tylle str. 10 mm og sæt ca. 3 cm store kager på bagepapir.
Lad kagerne hvile på bagepapiret i ca. ½-1 time (overfladen skal føles tør).
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 150 grader.

Lad dem køle af et par minutter inden de forsigtigt tages af og køler helt af på en rist.

Andre varianter af macaronsskaller:
Blot undlad hindbærsirup :) Tilsæt istedet 2 tsk. vaniljesukker til mel/flormelis. Eller tilsæt lidt lakridspulver, kaffepulver eller andet for at give grundopskriften smag.

Fyld
½ dl. piskefløde
75 g chokolade (brug den du kan li)
10 g smør

Kog fløden op og hæld over den finthakkede chokolade. Rør stille rundt til det har samme farve og ser glat ud.
Jeg brugte Marabou Mintkrokant og Marabou appelsinkrokant.
Til hindbærchokoladen kogte jeg ½ dl. hindbær med lidt sukker og rørte det i den mørke chokolade (basisopskriften herover).

Sådan klar til mormors fødselsdag i morgen :D