fredag den 13. september 2013

Nem chokoladekage (med fremgangsmåde)


En god og nem opskrift på en chokoladekage (eller 3 kagebunde). Opskriften passer til en kageform 20 cm.

Åbn kanten fra springformen og luk den igen (uden bunden). Læg den på et stykke bagepapir og tegn med blyant langs indersiden af formen.

Åbn kanten af bageformen og sæt bunden i igen.

Klip cirklen ud lige inden for blyantsstregen. Smør bageformens bund og sider, og læg det udklippede bagepapir i. Drys evt. med kakao langs kanterne.



Stil formen væk.

Tænd ovnen på 160 C (ikke varmluft).

Ingredienser:

300 g mel
50 g ren kakao (ikke Nesquick e.l.)
300 g sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljepulver
75 g meget blødt smør (ikke smeltet)
2 æg
2 dl. kærnemælk (eller appelsinjuice + reven appelsinskal)

Alle tørre ingredienser blandes - gerne i en køkkenmaskine:


Tilsæt det bløde smør:


Herefter kommes de våde ingredienser i og det hele blandes til en jævn dej:


Dejen hældes i bageformen og bages midt i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 50-60 min.


Test med en tandstikker efter 50 min. Hvis der sidder fugtig dej på tandstikkeren, skal kagen bages lidt mere.

Lad kagen køle af i formen i 10-15 min og vend den så forsigtigt ud på en rist og lad den køle helt af.
Opbevar kagen indpakket i husholdningsfilm. Hvis den skal deles i bunde, så sæt den i køleskabet evt. natten over.



Vend evt. kagen med undersiden opad, hvis du skal overtrække kagen med fondant. Så er kanterne mere skarpe og overfladen jævn.

Ellers så er det bare at opsmøre, pynte eller nyde kagen som den er :)

Her er et billede fra første gang jeg bagte kagen til et kursus i 2009: