tirsdag den 15. april 2014

Cookies med marcipan, lakrids og chokolade


Småkagerne smager dejligt. Disse dog mest af marcipan. Næste gang vil jeg nok tilsætte lidt mere lakrids og måske kun 100 g marcipan.

Opskriften er fra Hjertesund (Ude og Hjemme).

Ca 24. stk.

125 g marcipan
150 g muscovado-sukker eller brun farin
50 g havregryn (grovvalset brugte jeg)
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. lakridspulver
2 æg
60 g mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader.
Riv marcipanen groft (god ide at fryse marcipanen ca. 30 min inden, så er den nemmere at rive).
Rør marcipanen med sukker, havregryn, hvedemel, bagepulver og lakridspulver. Tilsæt æggene og rør dejen sammen. Hak chokoladen og vend den i dejen.
Fordel dejen ved hjælp af to teskeer på to bageplader med bagepapir. Gør plads til at kagerne kan flyde ud.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 min.
Jeg opbevarer mine i køleskabet. Det synes jeg giver dem en god smag.