lørdag den 31. maj 2014

Cupcakes med citron og hindbær


Skønne citron cupcakes med duo-frosting af hindbær og citron (Lemon curd).

12 stk.

125 g blødt smør
125 g sukker
2 store æg, pisket let sammen
125 g mel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
2 spsk. creme fraiche eller yogurt, stuetemp.
Revet skal af ½ usprøjtet citron
6 tsk. Lemon curd

Citron og hindbær frosting
400 g hindbær (friske eller frosne)
75 + 200 g sukker
Saften fra ½ citron
3 store past. æggehvider
250 g stuetemp. usaltet smør
2 spsk Lemon curd



Kagerne
Tænd ovnen på 180 g og klargør en metal muffinbageform med papirsforme.
Rør smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 10 min - husk at skrabe ned fra siderne af skålen.
Tilsæt de letpisket æg lidt af gangen. Rør grundigt mellem hver tilsætning. Tilsæt mel, bagepulver og natron. Bland sammen.
Tilsæt creme fraichen og skallen fra den halve citron. Rør til dejen er godt blandet. Fordel dejen i de 12 papirsforme.
Tilsæt ½ tsk. Lemon curd i hver kage og bland det forsigtigt ind i dejen med en tandstik.
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 20 min. Lad dem køle lidt af inden de tages ud af metalformen og køler helt af på en rist.



Frosting
Først forberedes hindbærpureen. Hæld hindbær og 75 g sukker i en gryde. Tilsæt saften fra den halve citron. Lad det simre/småkoge i ca. 15 min og rør ind imellem. Si kernerne fra, rengør gryden og hæld væden tilbage i gryden. Lad væden småkoge i ca. 20 min. Det vil tykne lidt. Stil det til side til afkølning.
Hæld æggehvider og 200 g sukker i en skål, der tåler varme. Hæld vand i en lille gryde, som skålen kan stå i uden at røre vandet. Varm vandet op og lad det småsimre. Stil skålen i gryden og rør hele tiden rundt i sukker og hviderne. Det må ikke koge eller stå uden omrøring. Efter ca. 7 min er sukker smeltet. Tag skålen af (uden at brænde dig), tør den af for vand/damp og hæld væsken i en røreskål (køkkenmaskine) og pisk for høj hastighed indtil det har fordoblet volumen og er kølet af til stuetemperatur. Tilsæt smørret i små bidder. Rør grundigt efter hver smørbid. Fortsæt med at piske til frostingen er silkeagtig. Hvis konsistensen stadig er lidt for tynd, kan skålen stilles i køleskab i ca. 10 min.
Del frostingen i 2 og tilsæt i den ene 2 spsk Lemon curd og i den anden hindbærpure - lidt af gangen.
Hæl frostingen i hver sin pose, klip et hul i begge og læg poserne i en tredje pose, hvor du også har klippet hul og sat en tyl fast. Jeg brugte en 1M åben stjerne tyl.

God fornøjelse



Opskriften er set hos Lakeland.