tirsdag den 13. maj 2014

Super lækker chokoladekage med hindbærmousse


Denne lille herlige kage havde børnene og jeg med til mormor i dag. Den blev lavet i går og har stået og hygget sig i køleskabet til i dag.
Det var en skøn smagsoplevelse - den mørke chokoladebund er som brownie og med den friske hindbærmousse er det bare godt. Opskriften er fra Chocolat, der altid har skønne fristelser på menuen:D

Opskriften gengives her:

Antal: ca. 8 personer

Chokoladebund:
100 g chokolade (jeg brugte mørk mørk Toblerone)
50 g smør
100 g sukker
2 æg

Hindbærmousse:
300 g hindbær (jeg brugte frosne)
30 g flormelis
korn fra 1 vaniljestang
1-2 spsk frisk citronsaft
3 ark husblas
120 ml piskefløde
120 g skyr

Pynt:
Friske bær
Evt. spiselige blomster, hakket chokolade e.l.

Chokoladebund:
Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
Tag skålen af, og rør sukker i.
Pisk æggene let sammen, og rør dem i.
Kom dejen i en springform (16-17 cm i diameter), og bag kagen ved 180 grader i ca. 25 min.
Lad den køle helt af, mens du laver hindbærmoussen.

Hindbærmousse:
Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 5 min.
Kom hindbær, flormelis, vaniljekorn og citronsaft i en gryde, og giv det et lille opkog.
Si massen, så du slipper for hindbærkerner.
Kom puréen tilbage i gryden, og sæt den tilbage på blusset.
Vrid husblassen fri for vand, og kom den ned til hindbærpuréen.
Rør rundt, indtil husblassen er opløst. (Det går stærkt.)
Hæld puréen i en lille skål, og sæt den i køleskabet et øjeblik.
Pisk så fløden til skum.
Kom skyr ned til flødeskummet, og pisk videre.
Vend den afkølede hindbærpuré i, og fordel moussen oven på chokoladebunden.
Sæt kagen på køl nogle timer eller natten over.
Pynt kagen lige før servering.