mandag den 21. juli 2014

Skøn mandelkage


Jeg var så heldig at få opskriften på en skøn kage med hele 3 ingredienser. Det er lige til at overkomme.

Den smager skønt - både med og uden pynt.

200 g mandler(mel)
200 g flormelis
5 past. æggehvider

Evt. mørk chokolade og kandiseret violer til pynt

Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bageplade på næstnederste ribbe.
Smør en randform grundigt med smør og drys rasp i. Drej formen rundt, så er kommer rasp over det hele. Det er vigtigt at smøre formen grundigt ellers sidder kagen fast i bunden (tro mig!).



Mal/blend mandlerne til fint mel og bland flormelis i.
Pisk æggehviderne helt stive og vend mandel/sukkermel i. Bland det grundigt.
Hæld det i formen og bag kagen på næstnederst ribbe i ca. 30 min.

Vend kagen ud på et fad og pynt med enten smeltet mørk chokolade eller læg chokoladeknapper på. Når knapperne er smeltet kan de smøres ud. Drys med kandiseret violer.