søndag den 30. november 2014

Nye julesmåkager



Til 1. søndag i advent, hvor vi altid hygger hos min søster med klippe-klister, æbleskiver, gløgg og lækkerier (og afslutter med vores medbragte aftensmad), har jeg forsøgt mig med nogle nye småkager.
Der er både appelsin, kanel og kardemomme i og masser af både hvid og mørk chokolade. De er rigtig gode :)

Julesmåkager
ca. 25-30 stk.

160 g hvedemel
130 g almindeligt sukker
130 g brun sukker (farin)
1 tsk vaniljesukker
130 g havregryn
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
160 g stuetemp. smør
1 stort æg (eller 1½ medium)
80g mandler hakket i små stykker
20 ml. mælk
revet skal fra 1 appelsin

150 g hakket mørk chokolade
150 g hakket hvid chokolade


Bland alle ingredienserne undtagen chokoladen i en skål og rør det hele sammen indtil dejen er næsten ensartet. Tilsæt den hakkede chokolade og rør dejen til den kun lige er samlet.

Del dejen i 6 lige store dele (ca. 200 g) og rul dem lige lange. Læg rullerne koldt (køleskab).

Når dejen er helt kold, skæres den i skiver ca. 0,5 cm og de lægges på en bageplade med bagepapir. De flyder meget ud, så gør plads mellem kagerne.

Småkagerne bages ved 175 grader i ca. 10 minutter, de skal være sprøde uden på og bløde indeni.

Opskriften er fundet på nettet, men jeg husker desværre ikke hvor:(