søndag den 30. november 2014

Smukke juletræer (brunkager)



Her ses nogle af de småkager jeg havde med til julestuen hos min søster 1. søndag i advent. De er lidt tidskrævende, men lyser op i småkageskålen.
Jeg har udstukket et juletræ i hvid fondant med en udstikker fra JEM og sat på småkagen med sukkerlim. Der er yderligere pyntet med sukkerperler fra Dr. Oetker.


Opskrift:
(ca. 30 stk. afhængig af størrelse)

200 g smør i små tern
200 g flormelis (alm. sukker kan også bruges)
1 stort æg
400 g mel (evt 50 g af det som cacao)

1 ps brunkagekrydderi + reven skal fra 1 citron

Rør smør og flormelis godt sammen. Tilsæt letpisket æg og brunkagekrydderi. Rør det hele godt sammen og tilsæt sigtet mel lidt af gangen.
Saml dejen helt med hænderne. Lad dejen hvile indpakket i en plastpose i ca. 1½ time. Rul ud enten på bagepapir eller med lidt mel. For at få ens tykkelse på småkagerne kan du rulle ud mellem 2 træpinde. Bag ved ca. 175-200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.

Andre smagsvarianter i stedet for brunkagekrydderi:

- 1 stor spk vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang eller
- reven skal af en usprøjtet citron, lime eller appelsin eller
- 50 g cacao eller
- 1½ tsk appelsinpasta



På de to fade er der Lakrids og tranebær småkager, Nye julesmåkager og de fine brunkage-juletræer: