fredag den 13. marts 2015

Hindbær cupcakes med hvid chokolade



Hindbær cupcakes
ca. 24 stk.

320 g mel
2 1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør
350 g sukker
2 store æg
2 1/4 tsk. vanilje essens
3 dl mælk
100 g hindbær (friske eller optøet til stuetemperatur)
100 g smeltet hvid chokolade

Evt. hindbærmarmlade (kan undlades)

Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Smør og sukker piskes til det er let og luftigt. Æggene tilsættes et af gangen, pisk godt efter hvert. Vanilje essens hældes i mælken. Mel, bagepulver og salt blandes sammen. Mælk og mel tilsættes sukkerblandingen på skift over 3 gange. Pisk godt og skrab siderne af skålen, hvis det bliver nødvendigt.
Hindbær og smeltet lun chokolade vendes til sidst i dejen.
Dejen fyldes i papirsforme lidt mere end 1/2 op og tilsæt evt. ½ tsk. hindbærmarmelade og rør lidt rundt. Bages ved 160 grader (ikke varmluft) i 20-30 minutter. Tjek efter 20 min. med en tandstik.
Tag dem ud og lad dem afkøle helt.

Opskriften er fundet i Annettes Kager's opskrifts arkiv (altid skønne ting at finde der) og jeg har kun tilføjet lidt hindbærmarmelade, smeltede chokoladen i stedet for at hakke den, og så har jeg øget bagetiden, for mine var ikke færdige efter ca. 25-30 minutter. Måske fordi de er bagt i en papform frem for almindelige papirsforme.

Frosting
"Flødebolle" frosting (til ca. 15 cupcakes i alm størrelse)

150 g sukker
75 g past. æggehvider
1/2 dl vand

Sukker og vand hældes i en gryde og skal op og koge. Når du kan se, at det er ved at være tæt på pisker du dine æggehvider helt stive. Lad sukkervandet koge nogle minutter. Hæld det i en tynd stråle langsomt ned til de piskede æggehvider, samtidig med at du pisker videre. Skru op for røremaskinen og lad det stå og piske længe. Du kan selvfølgelig sagtens piske det med en elpisker.
Det skal være godt sejt.
Frostingen kan sprøjtes på med det sammen, men det foretrækkes at gøre det lige før serveringen. Hvis kagerne ikke skal serveres med det samme, kan de pakkes væk i en lufttæt bøtte.
Holdbare i op til 2 dage efter.

Opskriften er også fundet hos Annettes Kager

De søde papforme er fra Cups4Cakes.