lørdag den 25. juli 2015

Macarons med mango (opskrift)



Macarons
Ca. 30 stk. (60 halve)

100 g mandelmel (eller fintblendet mandler uden skal)
200 g flormelis
3 past. æggehvider (stuetemp.)
50 g sukker
1½ tsk. fint blendet tørret mango

Klargør 3 bageplader med bagepapir.
Sigt og bland mandelmel, flormelis og den fint blendet mango.
Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk massen helt stiv. Vend mandelmassen i hviderne med en dejskraber og rør lidt af luften ud af hviderne. Massen skal være lettere flydende. Test med en teske: sæt en tsk. fuld dej på bagepladen. Hvis den flyder jævnt ud efter ca. 10 sekunder, og ikke efterlader en top, så er massen klar. Ellers rør den et par gange mere med en dejskraber.
Fyld massen i en sprøjtepose med en tylle str. 10 mm og sæt ca. 3 cm store kager på bagepapir.
Lad kagerne hvile på bagepapiret i ca. 30 min (overfladen skal føles tør).
Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15-18 min ved 140 grader.

Lad dem køle af på bagepapiret på en rist i et par minutter, inden de forsigtigt tages af og køler helt af på risten.

Mango-ganache
0,75 dl. piskefløde
150 g finthakket hvid chokolade
2 tsk. mango-sirup (jeg har købt her)

Hvis du ikke har mango-sirup/smag, så kan du purere mango og tilsætte små mængder til du har en passende konsistens og smag.

Opvarm fløde til kogepunktet. Tilsæt finthakket hvid chokolade og rør stille i cirkelbevægelser til det er blandet. Tilsæt mango. Lad ganachen køle helt i køleskab.

Par kagerne størrelsesmæssigt og sæt en portion fyld på den ene halvdel og læg dem sammen to og to. De opnår den bedste konsistens, hvis de får lov til at stå 1-2 dage i køleskabet og trække. Tages ud ca. 20-30 min før de skal nydes.
De holder i 2-3 dage i en lufttæt beholder på køl og uden fyld i ca. 2 uger. De kan også fryses (uden fyld).