fredag den 2. oktober 2015

Dannebros kageInspireret af Den Store Bagedyst fik jeg lyst til at prøve at lave en flagkage. En kage som ligner et flag, når man skærer den.
Jeg fandt Annemette Voss' opskrift, der var bragt i Ude og Hjemme. Hun vandt kagedysten i 2013.
Desuden har hun en hjemmeside, hvor jeg fandt chokoladecremen jeg brugte som fyld. Super lækker.
Kagen er til 16 personer (en bageform på 22 cm).Jeg valgte at dele dejen i 2 bageforme a 16 cm så jeg fik 2 mindre kager. Og jeg ændrede lidt i opskriften.
Lav gerne kagen en dag eller to før du skal servere den, da den har godt af at stå og trække på køl natten over.
Her får du min opskrift og fremgangsmåde. Der er meget tekst, men det er faktisk ikke så indviklet.

Bunden
Rød sandkagebund
250 g blødt smør
250 g lyst rørsukker
6 æg, str. M/L, stuetemp.
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 limefrugter, kun saften
1 stor tsk. rød pastafarve (f.eks. Red Extra fra Sugarflair eller Wiltons Red Red
Jeg brugte endvidere lidt hjemmelavet jordbærsirup til at dryppe på bundene

Fyld
Hvid chokoladecreme med lime
5 dl piskefløde
160 g hvid chokolade (jeg brugte Callebeaut)
2 stk. husblas
Fintrevet skal fra 2 usprøjtet limefrugter

Start med at tilberede fyldet (hvid chokoladecreme), da den skal køle i mindst 3 timer:

Cremen:
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 15 minutter. Hak chokoladen groft og kom den i en skål. Varm fløden op i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over den hakkede hvide chokolade og rør til det bliver jævnt. Vrid husblassen fri for vand, tilsæt og rør til den er opløst i den varme fløde. Tilsæt fintrevet limeskal. Dæk cremen til med husholdningsfilm og sæt den på køl i mindst 3 timer, til den er helt kølet ned.

Kagen
Tænd ovnen på 175C.
Smør de to bageforme eller en stor på 22 cm. Læg et stykke bagepapir i bunden.
Jeg valgte at sætte Bake Even-strips omkring for at få lidt højere kager og fordi kagerne skulle bage længe. Stripsene gør, at kagen hæver ens og at kanten ikke bliver færdig før midten af kagen er færdig og derfor får en kedelig brun farve, der så skal skæres væk efterfølgende.
Du kan også bruge et viskestykke, der er gennemvædet og vredet godt op. Bind det rundt om formen. Det skal helst ikke røre bagepladen.

Pisk smør og sukker hvidt og luftigt i ca. 5 min. Tilsæt derefter ét æg ad gangen. Pisk mellem hvert æg og pisk det godt sammen. Bland bagepulver med mel og sigt det ned i dejen. Tilsæt limesaft og rød pastafarve og rør dejen godt sammen. Dejen fyldes i formen. Bag kagen i cirka 50-60 minutter. Hold øje med overfladen. Hvis den begynder at tage farve skal du dække med lidt sølvpapir på overfladen.
Tjek med en tandstik om kagen er færdig efter ca. 50 min. Der må ikke hænge dej ved. Lad bunden køle helt af i formen, inden den tages ud.
Rengør formen, den skal bruges til at samle kagen i.

Cremen
Kom den afkølede hvide chokoladecreme i en dyb skål og pisk den - ikke for voldsomt - stiv med en elpisker. Konsistensen skal være meget tyk og trække spor efter piskerisene. Pas dog på ikke at piske for længe, så cremen skiller.

Sådan samler du kagen:
Del kagen i 2 bunde.
Skær hele vejen rundt ca. 3 cm fra kanten. Af den inderste del skæres igen, denne gang 1 cm fra kanten. Kagestrimlen, der er skåret fra, skal ikke bruges. Den kan gemmes til cakepops :) (foto 1)
Placér den store kagering i springformen, som er rengjort og foret med kagefolie/plastpose . Læg den anden del i midten af springformen/bageformen (foto 2).
Kom en rand af limechokoladecremen ned i mellemrummet (foto 3) og fordel dernæst et lag oven på hele fladen (foto 4). Gentag - læg den næste store kagering på og midterkagen, og fyld nu kun mellemrummet mellem de to. Stil kagen på køl i en times tid.Til min kage på 16 cm, skar jeg en ring på 12 cm ring og en på 9 cm.Jeg valgte en frisk limesmørcreme til at opsmøre med, men flødeskum kan også gøre det.

Opsmøring
Limesmørcreme
110 g stuetemp. smør (ikke Kærgården e.l.)
500 g flormelis
1 tsk. vaniljeessens
saft og skal af 1 lime
evt. ½ dl. mælk

Rør smør og flormelis sammen i ca. 5 min. Først på lav hastighed (så du ikke har flormelis i hele køkkenet), herefter på høj hastighed. Tilsæt vaniljeessens, lime og evt. lidt mælk, til du har den rette konsistens.
Cremen smager skønt af lime.
Jeg valgte at forsøge mig endnu en gang med en chokoladekant lavet på bobleplast. Denne gang var det mini-boble-plast og det var ikke så nemt, for plasten var mere blød end den normale.Kagen blev serveret på arbejdet i går til mit 8 års jubilæum :D
Jeg har også sørget for at at fejre mit 7 års jubilæum og 6 års jubilæum.Vil du hellere overtrække med marcipan er der en opskrift på dette - også fra Annemette:

Overtræksmarcipan
400 g ren rå marcipan. f.eks. ODENSE
200 g flormelis
30 g glukosesirup

Bland alt og udrul i passende størrelse. Udrul evt. mellem to stykker bagepapir.

2 kommentarer:

  1. Er det med creme i, at kagen kan stå på køl dagen inden? 😊

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, kagen kan stå på køl et par dage med fyldet :)

      Slet