tirsdag den 1. marts 2016

Skønne peanutbutter- og chokolade cookies (glutenfri)



Disse småkager/cookies er blevet en favorit herhjemme. De smager super lækkert af peanuts og chokolade. De er gode i madpakken og til eftermiddagskaffen :)



Og de er endnu bedre, hvis de lige kan nå en tur i fryseren. Det gør et eller andet ved dem, så de bliver endnu bedre, når de så er tøet op igen.

Her er opskriften:
Ca 15 cookies

250 g Peanutbutter, crunchy
100 g kokossukker (alternativt brunt sukker (Farin))
1½ tsk vaniljepulver
2 store æg
2 tsk pulverkaffe (fint)
70 g glutenfri havregryn
1 tsk. bagepulver
80-100 g hakket 60% mørk chokolade (gerne uden sukker, f.eks. denne)

Peanutbutter, vaniljepulver, sukker, kaffe og æg piskes sammen ca. 2-3 min. Det bliver meget sejt. Rør med en træske havregryn og bagepulver i og til sidst vendes den hakkede chokolade i.
Dæk en bageplade med bagepapir og form runde kugler. Ikke for tæt, da de både hæver og flyder ud. Det er en passende størrelse hvis du kan få 15 kager ud af portionen.
Bages ved 175 grader i ca. 10 min. Så snart de bliver lysebrune langs kanten er de færdige. Tag pladen ud og lad kagerne ligge ca. 2 min. på pladen. Overfør kagerne til en bagerist og lad dem køle helt af.
Hvis muligt - pak dem i fryseposer og lad dem overnatte i fryseren. Hvis ikke - spis dem som de er :)

Et kig i ovnen:


Lige efter de er kommet ud:


Opskriften fundet her: ambitiouskitchen.com