fredag den 13. maj 2016

Mocha Frappuccino Cupcakes



Jeg elsker kaffe - duften, smagen og farven. Alle afskygninger af kaffe finder vej til mit hjerte♥
Så da jeg så disse skønne cupcakes med smag af kaffe, så måtte de bare prøves. Og det fortrød jeg ikke :D
Opskriften får du her:

Mocha Frappuccino Cupcakes
(fra www.thescranline.com)
12 stk. cupcakes

50 g kakaopulver
175 g hvedemel
1 tsk vanilje ekstrakt
½ tsk salt (kun hvis du bruger usaltet smør)
½ tsk natron
225 g sukker
175 g usaltet smør, stuetemperatur
175 ml mælk
2 store æg, stuetemperatur
2 spsk instant kaffepulver + 2 tsk kogende vand
Chokolade kugler (mine indeholder en nød)
Chokoladesauce (jeg brugte chokoladeganache)

Frosting
1,5 spsk instant kaffepulver + 2 tsk kogende vand
1 portion buttercream frosting (opskrift længere nede)



Tænd ovnen på 180 C (160 C varmluftovn)
Bland kakao, mel, sukker, natron og salt i en røreskål og bland på lav hastighed i ca. 20 sekunder, før du tilføjer den blødgjorte smør. Bland indtil det bliver til en smuldrende, sandlignende konsistens.

Bland kaffe og kogt vand sammen indtil kaffen opløses fuldstændigt. Bland æg, kaffeblanding, vanilje ekstrakt og mælk i en kande og pisk godt sammen. Tilsæt blandingen til de tørre ingredienser i en langsom konstant stråle, mens maskinen køres lav hastighed. Sørg for at skrabe ned i skålen undervejs.
Hæld dejen i cupcakeforme, der er sat i en cupcakepande. Hæld ca. 3/4 på i formene. Bages i 20 min. midt i ovnen. Lad dem køle af på en rist.

Mens dine cupcakes køler af, tilberedes frosting ved at blande 1,5 spsk. instant kaffepulver med 2 tsk. kogende vand. Når det er afkølet blandes det i denne frosting:

Nem Vanilla Buttercream frosting
Nok til 24 cupcakes

250 g blødgjort usaltet smør (stuetemperatur)
500 g flormelis (sigtet)
2 spsk mælk
Lidt vanilje ekstrakt eller anden smagsvariant

Rør smør i en stor skål på køkkenmaskine eller med en håndmixer, og rør/pisk i 5 minutter, så smørret bliver meget lyst og virker til at have fået lidt mere volumen.

** Tilføj halvdelen af flormelisen og bland først på lav, så på medium i 5 minutter. Tilsæt derefter resten af flormelis sammen med 2 spsk mælk og lidt (1-2 tsk.) vanille ekstrakt.
Fortsæt med at piske i 5 min, indtil det hele er godt blandet og luftigt.

** Ønsker du evt. at tilføje farve, kan det gøre nu

NB Frostingen kan pakkes ind i plastfolie og opbevares i fryseren i et par måneder

Pyntningen
Gør en sprøjtepose påsat en stor rund tyl klar med frostingen. Gør en lille pose klar med chokoladesaucen eller ganache, der ikke er for tyndtflydende. Gør også en lille pose klar med lidt af frostingen påsat en "mønstret" tyl.
Hold posen med den runde tyl ca. 2 cm over cupcaken og pres ud. Lad frostingen vokse sig til en stor rund "sky" på kagen.
Lav en sneglecirkel rundt på frostingen med chokoladen. Start oppefra. Dette er lidt svært og jeg måtte øve lidt først.
Sæt en dut af frostingen fra posen med den mønstret tyl og sæt herpå en chokoladenød eller anden form for pynt.



Du kan se en video her fra The Scran Line.