mandag den 20. juni 2016

Studenterkage til Nino



Så er tiden kommet hvor studenterne springer ud. Jeg bliver lige rørt hver gang en vogn fuld af glade studenter kører forbi. Husker min egen, men mest min datters dag. Alle de skønne unge mennesker...
En af hendes klassekammerater fra gymnasiet har spurgt om jeg ville lave en kage til hendes lillebror, Nino, når han bliver student i dag.
Ja selvfølgelig :)



Kagen består af 3 vaniljelagkagebunde og har fyld af bærmousse (skovbær og hindbær blandet). Kagen blev smurt op med vaniljesmørcreme (opskrift længere nede) og overtrukket med fondant.



Al pynten er formet i fondant. Bøgerne er blevet godt slidte de seneste år.




Studenterhuen er en kopi af den hue Nino skal have på i dag.




Inden i huen er der navn og årstal.



Kagen måler Ø20 cm og er 9 cm høj.

Vaniljesmørcreme
Rækker til opsmøring af en kage på 25 cm. Kan også bruges som frosting på cupcakes

250 g stuetempereret smør (gerne usaltet)
500 g flormelis
2 vaniljestænger, kornene herfra
½ tsk. vaniljeessens
Lidt mælk



Pisk/rør smør og flormelis samt kornene fra de 2 vaniljestænger og vaniljeessens. Pisk længe, ca. 10-15 min. Det giver den bedste smag og konsistens. Denne smørcreme smager ikke af smør, hvis du pisker længe og bruger den store mængde vanilje.
Tilsæt ½ spsk mælk ad gangen, hvis du ønsker en mere lind creme. Tilsæt mælk indtil du er tilfreds med konsistensen.
Jeg glemte mælken, men cremen blev fin alligevel. Som frosting til cupcakes vil det dog være en god ide at huske mælken ;)
Det er en rigtig god creme til at smøre kager op med. Den var god at arbejde med trods den manglende mælk.
Opskriften findes flere steder på nettet og kan i stedet for vanilje smages til med revet appelsin/citron/lime skal.

Se lige alle de skønne vaniljekorn på kagen :)