onsdag den 8. februar 2017

Peanut Butter Cookies



Disse kager er inspireret af de store småkager jeg bagte for nylig og opskriften er derfor meget lig opskriften derfra.

Peanut Cookies
18 stk.
113 g smør, stuetemp.
113 g Crisco (et fast, vegetabilsk fedtstof med 100% fedt. Kan erstattes med stuetemp. palmin)
105 g lyst brun sukker
200 g alm. sukker
4 spsk. Peanut Butter (smooth eller cruncy)
2 store æg
1,5 tsk. vaniljeekstrakt
312 g mel
1,5 tsk. bagepulver

Hakket peanuts til pynt
Scoop ske
2 bageplader
Plads i køleskab eller fryser


Rør smør og Crisco/palmin samt de to slags sukker på røremaskine med paddle-delen påsat. Rør til det bliver let og "fluffy" på høj hastighed, ca. 3-5 minutter.
Bland æggene med vaniljeekstrakt og tilsæt dem til dejen lidt ad gangen. Skrab med dejskraber skålens indersider, så du får alt blandet godt.
Bland og sigt mel og bagepulver og tilsæt det til dejen. Tilsæt Peanut Butter. Rør til dejen er samlet.

Det er godt at have en scoop-ske (bruges ofte til is) - en af dem med fjeder, der selv skubber indholdet ud.
Fordel dejen på en bageplade (med bagepapir) med scoop-skeen (så bliver de til halvkugler), de må gerne stå tæt for de skal først en tur i køleskab eller fryser.
Sæt pladen i køleskabet i en lille times tid eller i fryser i 15 min.

Tænd ovnen på 190 grader.
Gør peanuts til pynten klar.
Pres en af halvkuglerne ned i nødderne, så den bliver lidt mere flad og nødderne sætter sig fast.
Pynt alle kagerne og placer dem på bagepladerne med stor afstand mellem. Hold dem kolde til de skal i ovnen.

Bag plader en ad gangen indtil kagerne bliver let lyse i kanten, ca. 14-18 min. De er meget bløde lige når de kommer ud, men efter et øjeblik, kan de forsigtigt overføres til en rist, evt. med bagepapiret under i starten.

Opbevar småkagerne i en lufttæt dåse.

Dejen kan fryses. Gør det når de er formet i halvkuglestørrelse, så er de lige til at vende i pynt næsten optøet og blive bagt.

Opskriften er inspireret af Gretchen's Bakery, hvor der også findes en fin lille video, der viser hvordan kagerne tilberedes.