lørdag den 4. marts 2017

Super lækre chokoladeboller


Nemme og super skønne chokoladeboller, der har en god smag og er dejlige bløde. Bollerne er koldthævet, så de blev tilberedt i går og bagt i dag.

9 lækre chokoladeboller
10 g gær
1,5 dl sødmælk
100 g blødt smør
1 æg
1 spsk sukker
½ tsk salt
1 tsk kardemomme
350 g hvedemel, delt i 200/150 g
100 g mørk chokolade, grofthakket

1 sammenpisket æg til pensling

Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker og æg. Tilsæt først de 200 g hvedemel og rør det sammen til en klistret dej. Tilsæt nu de 150 g mel sammen med smør, kardemomme og salt, og ælt dejen i ca 5 min, gerne på maskine. Tilsæt til sidst den grofthakket chokolade og ælt hurtigt dejen igennem.

Hæld dejen i en meldrysset skål og dæk med husholdningsfilm. Stil skålen i køleskabet til næste dag (mindst 12 timer).
Næste dag: Tag dejen ud af køleskabet og lad den temperere i et lunt rum i ca 1 time.
Form så 9 runde boller af dejen og lig dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve 1 time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca 14-15 min ved 220 grader (ikke varmluft).



Opskriften er fra Pilens Køkken, der har mange skønne og inspirerende opskrifter.