søndag den 17. december 2017

3. søndag i advent med æbleskiver



Super lækre og nemme æbleskiver for mormor forventer da hjemmelavet æbleskiver... Men det var nu ikke så svært endda.

Æbleskiver med kærnemælk
Ca. 35 stk.
5 dl hvedemel
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
¼ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Skal af ½ usprøjtet citron (eller 1 pose Dr. Oetker citronskal)
3 æg
5 dl kærnemælk
3 spsk. rapsolie
Smør til stegning
Æbleskivepande

Bland hvedemel sammen med sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vanilje
og fintrevet citronskal i en skål.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk og olie sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 1 time.
Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande, eller sprøjtepose. Jeg har en tip, der kun slipper dej ud, når man presser på posen.
Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne næsten op med dej (de hæver lidt). Lad dem bage et øjeblik, så der lige kommer kant på æbleskivens nederste del. Vend dem forsigtigt ¼ omgang, fyld lidt mere dej ind hulrummet og vend så forsigtigt videre rundt, så den nye dej kommer nedad. Bag dem færdige.



Servér æbleskiverne lune med sukker eller flormelis samt marmelade.



Opskriften er set hos Isabellas.dk