fredag den 5. januar 2018

Lys start på året - små cheesecakes med Oreo



Disse små Oreo Cheesecakes er nemme at tilberede og smagen er super lækker. Let med en svag smag af pebermynte. Og chokoladeflødecremen på toppen... så skøn.



Oreo Cheesecakes - med mint
8 stk.

Bunde
100 g knuste Oreo
20 g smeltet smør

Fyld
170 g stuetempereret smøreost, ikke light, f.eks. Philadelhipa Original
50 g sukker
12 g mel
55 g Creme Fraiche 18%
1 tsk. pebermynteekstrakt (f.eks. fra Dr. Oetker)
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 æg
70 g groft hakket Oreo, evt. med mintsmag
Evt. grøn spiselig pastafarve

Chokoladeflødecreme (mums, siger jeg bare)
180 ml piskefløde, kold
3 spsk. flormelis
3 spsk.usødet kakaopulver
1/2 tsk. vanilje ekstrakt



Bunde
Bland de knuste Oreos med smøret og fordel i formene. Pres det sammen. Bag i en 160 grader varm ovn i ca. 8 min.
Lad dem køle helt af mens fyldet blandes.

Fyld
Sænk varmen til 145 grader. Pisk med lav hastighed flødeost, sukker og mel til det er godt blandet. Det er vigtigt med lav hastighed for ellers kan kagerne få revner, da der kommer for meget luft ind i dejen.
Tilsæt creme fraiche, mynte og vaniljeekstrakt og evt. den grønne pastafarve, og bland igen med lav hastighed.
Tilsæt æg, rør forsigtigt. Vend til sidst de hakkede Oreos i dejen.
Fordel fyldet på de kolde bunde og bag i ovnen i 13 minutter.
Sluk derefter ovnen, men hold ovndøren lukket. Lad kagerne stå i 15-20 minutter.
Åbn så ovndøren lidt - sæt en træspatel i klemme, og lad kagerne stå i ca. 5 minutter. Tag så kagerne ud og afkøl helt i køleskab.

Chokoladeflødecremen
Når kagerne er afkølet og faste kan de pyntes. Pisk fløden med sukker og kakao og vaniljeekstrakten. Pisk til cremen begynder at holde formen. Overpisk ikke, men kun lige til der kan dannes små toppe.
Pynt kagerne med cremen og en halv Oreo (det er nemmest at dele dem med en lille takket knik, der forsigtigt "saver" gennem Oreo'en).
Opbevares i køleskab indtil servering.



Opskriften er fundet hos Life Love and Sugar