mandag den 10. september 2018

Blåbærmuffins



Super lækre og nemme muffins. Ingredienserne blandes blot tørre og våde for sig, røres let sammen og vend blåbær i. Det kan næsten ikke være nemmere.

Blåbærmuffins
10 stk (store)
350 g mel
3 tsk. bagepulver
200 g sukker (eller 100 g alm. sukker og 100 g hjemmelavet vaniljesukker*)
1/4 tsk. fint salt
2 store æg
240 ml. kærnemælk
100 ml. rapsolie
1 tsk. vaniljeessens
250 g store blåbær (frosne eller friske)
Lidt brunt sukker

* Bland tomme vaniljestænger med almindeligt sukker og lad det stå i lufttæt beholder. Fyld op når du har flere tomme stænger og sørg for at de er dækket med almindeligt sukker.

Tænd ovnen på 220 grader C.
Bland mel, bagepulver, sukker og fint salt. Bland det godt sammen med en ske.
Bland - i en anden skål - æg, kærnemælk, olie og vaniljeessens.
Tilsæt de våde ingredienser i de tørre og rør det sammen med skeen uden at blande for meget. Jo mere du blander desto mindre luftige bliver de.
Vend til sidst de frosne blåbær i - gem et par stykker til hver.
Fordel dejen i papir-muffinsforme sat i en metalbageform. Pres de sidste blåbær ned i toppen. Drys evt. let med brun sukker.

Sæt formen midt i ovnen og skru ned på 180 grader med det samme. Bag kagerne i ca. 25-30 min. Afkøles i ca. 10 min i formen, derefter på en bagerist.

Opskriften er fundet her.