torsdag den 27. december 2018

Småkage juletræ



Et overdådigt pyntet juletræ af duftede vaniljesmåkager - hvad mere kan man ønske sig? Måske nogle af de små appelsin-pakker under træet...

Småkage juletræ
1 portion vanilje småkager
Pastafarve "julegrøn"


Glasur
1,5 past. æggehvide
Flormelis - til en rimelig fast konsistens opnåes
evt. citronessens eller saften af en frisk citron
Sukker pynt
Sukker

Tilbered småkagedejen efter opskriften og farv den med pastafarven. Udstik stjerner ca. 0,6 mm tyk (jeg brugte et udstikker-sæt fra Wilton med flere størrelser, dog undlod jeg de to største størrelser). Udstik 2 af hver størrelse samt en rund på ca. 3 cm i diameter (til at stille træet på).

Start med at finde et passende fad. Sæt den runde "fod" fast med glasur. På et stykke bagepapir sættes dutter af glasur på det yderste af hver stjernespids af den største du har udstukket. Pynt med sukkerpynt og drys med lidt sukker, og lad glasuren tørre et par minutter. Flyt så stjernen over på "foden", hvor den sættes fast med glasur. Forsæt med at sætte glasur og pynt på hver stjernespids og saml stjerner på træet efterhånden som de er pyntet.

Inden den næstsidste stjerne flyttes over på træet, pyntes top-stjernen og sættes på den. Lad det tørre inden begge overflyttes til træet.

Drys evt. med lidt sukker over træet, så det glimter lidt.

Lad træet tørre et par timer inden det er klar til brug. Pynt evt. med småkage-pakker.