mandag den 25. februar 2019

Guldkage



En kage i guld - intet mindre kan gøre det på en smuk søndag i dejligt selskab.
Kagen gemmer på smag af sol og sommer ... En skøn kombination af fersken og kokos, der er en ny favorit.

Kagen består af 4 passionsfrugt-kagebunde og har fyld af 2 lag ferskenmousse og et lag kokosganache (Toblerone med ristet kokos). Alle bundene er stænket med appelsin-sirup. Kagen er smurt op med SMBC (svejtsisk marengssmørcreme) tilsat mørk chokolade. Herefter er den dækket med masser af bittesmå guld-chokoladestykker.
Kagen måler Ø16 cm og er 12 høj.



Opskrifter
Passionsfrugt-kagebunde
Ganache
SMBC
Ferskenmousse (se herunder)
Appelsin sirup (se herunder)

Ferskenmousse
2 dl. ferskenpuré med frugtstykker
3 spsk sukker
3,5 dl. piskefløde
1,5 husblas

Ferskenpuré: Fjern skind fra ca. 300 g friske ferskner eller nektariner. Fjern sten og skær frugten i mindre stykker. Kog dem med 3 spsk sukker til frugtstykkerne bliver bløde nok til at mose med en gaffel og sukkeret er smeltet. Blend frugten og tilsæt opblødt husblas i den lune frugtmos. Lad det køle helt af.
Pisk fløden til flødeskum og vend med den kolde frugtmos. Stil på køl til brug.

Appelsin sirup
0,5 dl. frisk appelsinsaft (1 appelsin)
0,5 dl. sukker

Kog saft og sukker over svag varme til al sukker er opløst. Si siruppen for at fjerne evt. små frugtstykker. Opbevares i tætlukket beholder i køleskab.