fredag den 13. marts 2020

Cookies med karamelstykker



Store lækre cookies med stykker af chokolade og nu også med karamelstykker. Dejen tilberedes dagen før, da det er et must, at den hviler på køl i flere timer.
Jeg har tidligere bagt disse småkager uden karamel. Se den opskrift her.

Store amerikanske cookies
25 stk
280 g mel
1 tsk natron
1,5 tsk Maizena
1/4 tsk salt
170 g smeltet, lunt smør
150 g lyst muscovado sukker (eller farin)
100 g hvidt sukker
1 æg
1 æggeblomme
2 tsk vanilje essens
100 g store stykker mørk chokolade (her Chunks fra Callebaut)
100 g små chokoladedråber (her fra Callebaut)
100 g karamelstykker (Fudge Chunks fra Dr. Oetker)


Bland mel, natron og maizena med salt i en skål.
Pisk smeltet og afkølet smør med de to slags sukker. Pisk ca. 5 minutter. Tilsæt æg og æggeblomme med vanilje essens.
Bland med de tørre ingredienser og rør det sammen med en træske. Tilsæt chokoladeknapper og dæk dejen med husholdningsfilm.
Stil i køleskab natten over.

Del den kolde dej i 25 stykker (40 g hver) og tril til kugler. Fordel dem på 3 bageplader med plads i mellem. Bag dem ved 165 grader C i ca. 13-14 min. De virker ubagte når de tages ud, men lad dem ligge på den varme bageplade i 10 minutter inden de flyttes til en rist, hvor de køler helt af. Småkagerne er bedst dagen efter. Opbevares i en tætsluttende æske.



Tip
Den færdige og ubagte dej kan opbevares i køleskab i op til 4 dage inden kagerne bages. Dejen kan også fryses.