mandag den 26. oktober 2020

Uddeling af medaljer


 I weekenden blev der uddelt medaljer og de var en stor succes.

Der var den klassiske runde medalje med flødeskum, vaniljecreme, syltetøj og et hindbær i midten, pyntet med hvid glasur, en fløderoset samt chokoladepynt.



Der var ovale med solbærskum, syltetøj, vaniljecreme og et friskt hindbær i midten, pyntet med hindbærglasur, solbærroset, blåbær og spiseligt sølv.




Og så var der de hjerteformede, der også indeholdt solbærskum, syltetøj, vaniljecreme og et friskt hindbær i midten, pyntet med hindbærglasur, solbærskum, lidt Ruby chokoladepynt og et sølvfarvet blåbær.



Mørdej
300 g alm. mel (hvede)
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg

Sigt mel og flormelis i en stor skål og tilsæt æg og smør skåret i små tern. Ælt alt sammen, men det skå gå tjept. Der må ikke æltes for meget. Dejens skal kun lige samles.
Pak ind i en plastpose og lad dejen hvile køligt 1 ca. 30 minutter.
Udrulles mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 3 mm og ca. 7 cm i diamenter. Udstik bundene og læg på et stykke bagepapir. Bages midt i ovnen ved 200 g i ca. 10 minutter. Hold øje med kanten på kagerne. Når kanten er lysebrun er de færdige. Lad dem køle helt af på en bagerist.

Vaniljecreme

2,5 dl. sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
35 g sukker
20 g Maizena
30 g past. æggeblommer

Kog 2 dl mælk i en lille gryde. Bland sukker, maizena og den sidste 0,5 dl mælk med æggeblommerne i en lille skål. Pisk det sammen. Tilsættes i den kogende mælk. Pisk energisk til cremen tykner. Hæld i en anden skål og dæk med husholdningsfilm direkte ovenpå cremen. Stil på køl i mindst 2 timer, hvor efter cremen piskes op og er klar til brug. 

Glasur 
100 g sigtet flormelis
lidt vand
evt. lidt hindbærstøv

Rør flormelis med vand og evt. hindbærstøv til en tyk masse. Den skal være så tyk, at man har lyst til at tilsætte mere vand. Test først på en tallerken. Glasuren skal samle og sætte sig i løbet af 10 sekunder, men så skal den ikke kunne løbe mere. Brug evt en udstikker til at forme glasuren.

Flødeskum
Pisk en passende mængde fløde så det kan holde formen men ikke er for fast eller flydende. Prøv dig frem.
Der skal bruges ca. 2 dl til 4 kager samt en lille roset på toppen.

Solbærskum
Städter solbærmoussepulver - følg opskriften på æsken.

Samling
Pynt først den øverste top med glasur. Stil det til side.
Fyld en sprøjtepose med stjernetyl nr. 12 og enten flødeskum eller skum/mousse. Sprøjt 1 eller 2 omgange med flødeskum eller solbærskum langs kanten. Fyld lidt syltetøj i hullet i midten. Jeg brugte en med skovbær. Fyld lidt kagecreme i og til sidst et frisk afdryppet hindbær. Sæt forsigtigt den øverste kagedel på og stil kagerne på lidt på køl. Hvis du føler at moussen/fløden er fast nok, kan du pynte kagen færdig med det samme.
    Kagebundene kan bages dagen før og pakkes ind, når de er kølet af. Kagerne er bedst samme dag de er samlet.
    Opskrifterne er fundet rundt omkring på nettet, men de fleste er vist inspireret af Mette Blomsterberg.