tirsdag den 18. december 2018

Fyldte chokolader 2018



I år skal vi igen have fyldte chokolader og flere er gengangere, men der er også lidt nye smagsvarianter. I opskriftene herunder er mængden af chokolade og fyld beregnet ud fra hvilken form jeg har anvendt. Nogle har plads til 32 stk, andre til 24 stk. Derfor varierer mængden.
Søg på nettet mht. at temperere chokoladen. Der er mange gode vejledninger.



Hvid chokolade med citron og knas
Til 32 stykker
400 g hvid chokolade til skallerne

Temperer chokoladen og fyld skallerne. Bank overskydende chokolade ud og skrab overfladen helt ren. Stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke skallerne med senere.

Fyld
100 g hvid chokolade
50 g piskefløde
saft og skal fra 1/2 økologisk citron
Hvide knasende chokoladekugler (f.eks. Crispearls fra Callebaut)

Smelt chokoladen. Opvarm piskefløden til kogepunktet. Bland den smeltede chokolade med fløden og rør stille og roligt til det har samlet sig. Tilsæt saft og skal og bland. Stil til afkøling og fyld derefter skallerne halvt op. Drys med knasende Crispearls. Luk skallerne med overskydende chokolade fra skallerne.



Mørk chokolade med passionsfrugt
til 24 stykker
225 g mørk chokolade

Fyld
3 passionsfrugter
30 g glukosesirup
35 g hvid chokolade
15 g fløde

Tag kødet ud af frugterne og hæld i en lille kasserolle. Tilsæt sirup og lad det småkoge til mængden svinder lidt og tykner. Si massen gennem en sigte og op i en lille skål. Lad det køle let. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Rør sammen til ensartet. Tilsæt passionsfrugtsaften og bland. Stil på køl.

Følg anvisningen med at tilberede skaller og tilsætte fyld som til de hvide chokolader med citron.



Mælkechokolade med pebermynte
Til 24 stykker

Skallerne

300 g mælkechokolade
evt. lidt røde Candy Melts til at farve formen
kakaosmør

Smelt den røde chokolade og tilsæt lidt kakaosmør for at fortynde. Sprøjt formen så der kommer røde pletter. Skrab overfladen ren for rød chokolade.
Temperer mælkechokolden og fyld skallerne. Bank overskydende chokolade ud og stil formen på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke skallerne med senere.

Fyld
50 g Marabou Polka
40 ml fløde
7 g glukosesirup
7 g blødt smør

Fløden opvarmes med glukosesirup til kogepunktet, og hældes over den meget fint hakket chokolade.
Vent et øjeblik, mens chokoladen smelter lidt. Rør med en lille spartel i midten af massen. Bliv ved med cirkulærer bevægelser i midten af skålen, indtil ganachen begynder at samle sig. Herefter røres resten med i bevægelserne, så alt bliver samlet.
Tilsæt herefter smørret og rør igen til massen er homogen. Er der stadig usmeltet chokolade eller smør, kan massen forsigtigt stavblendes, men vær opmærksom på ikke at piske luft ind i ganachen – det vil forringe holdbarheden af den fyldte chokolade.



Hvid chokolade med solbær og lakrids
Se opskriften her



Mørk chokolade med kokos
Til 24 stk
Skallerne
250 g mørk chokolade

Fyld
Følg opskriften som til opskrift med pebermyntesmag. Udskift pebermynte chokolade med Ritter Sport Coconut til fyldet.



Mælkechokolade med nougat og sesampraline
Til 24 stk
Skallerne
400 g mælkechokolade

Se opskrift til fyldet her




Mørk chokolade med havtorn
Se opskrift her



Nogle af chokoladerne er blevet pakket i små æsker med plads til en af hver smagsvariant og givet væk til søde mennesker.