fredag den 4. november 2011

Lakrids og tranebærsmåkager


Jeg måtte bare prøve denne opskrift. Den er fra Markus Grigo's bog: Grigos hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde (skøn titel:-D)

Jeg fulgte mere eller mindre opskriften fra fra NYBH's blog. Der var den halveret og det er rigeligt til en smagsprøve eller to...

Ca. 35 stk.:
250 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
30 g lakridspulver
60 g soltørrede tranebær
180 g koldt smør, skåret i små tern
225 g fint rørsukker
1 æg
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt lakridspulver, soltørrede tranebær og smør. Findel smørret ud i blandingen med fingrene, indtil smørret ikke kan mærkes mere. Tilsæt rørsukker og æg og saml forsigtigt og hurtigt dejen med hænderne – ælt den endelig ikke. Del dejen i 2 og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 krone. Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem i køleskab eller i fryseren, til de er hårde – eller i hvert fald kolde.
Skær i ca. 1 cm. tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de sættes på bageplader med bagepapir. Sæt dem med lidt afstand til hinanden, de flyder lidt ud.
Bag dem ved 180 grader varmluft i 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de flyttes over på bagerist, hvor de afkøles helt. Når de er helt afkølede, opbevares de i beholder med tætsluttende låg.
De er skønne - smager let af lakrids og friskt af tranebær. Prøv dem - du vil ikke fortryde...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar