Brownie
120 g mørk chokolade
60 g stuetemp. smør
2 hele æg
170 g sukker
30 g alm hvedemel
15 ren kakaopulver
1/4 tsk flagesalt
120 g mørk chokolade
60 g stuetemp. smør
2 hele æg
170 g sukker
30 g alm hvedemel
15 ren kakaopulver
1/4 tsk flagesalt
Bageform 20x20 cm
Tænd ovnen på 175 C. Smør formen og læg et stykke bagepapir i bunden.
Tænd ovnen på 175 C. Smør formen og læg et stykke bagepapir i bunden.
Smelt smør og chokolade over vandbad. Lad det køle let af, mens æg og sukker røres let sammen i en skål. Bland chokoladeblandingen i sukkermassen. Sigt mel og kakaopulver i dejen sammen med salt. Vend det hele sammen og hæld i formen. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter. Der skal stadig hænge lidt dej ved når man stikker i midten. Lad kagen køle helt af i formen.
Peanutpraliné
80 g saltet peanuts, groft hakket
80 g sukker
110 g Gold chokolade (eller mælkechokolade)
Smelt sukker i en gryde til det bliver gyldent. Tag gryden af varmen og rør nødderne i. Hæld nøddemassen ud på et stykke bagepapir og flad det lidt ud. Når det er blevet koldt blendes nødderne til fint mel.
Smelt chokoladen over vandbad og rør 2/3 af nødder i. Smør ud over den kolde kage og stil igen på køl. De sidste nødder skal gemmes til overtrækket.
Skær kagen i passende størrelser, der passer ned i formen med plads til moussen omkring, så hele kagestykket bliver "pakket ind" i mousse.
Passionsfrugtmousse
2 blade husblas
110 g frossen passionsfrugtpuré
35 g sukker
100 ml piskefløde
100 g skyr
Læg husblas i koldt vand. Lun passionsfrugt med sukker og lad det småkoge lidt. Rør husblas i (uden vand). Pisk fløden til let skum og tilsæt skyr. Pisk igen. Vend den let afkølede passionsfrugt i af flere omgange. Fordel i formen. Moussen er meget flydende og det er en god ide at stille formen på køl til moussen har sat sig en smule. Pres herefter forsigtigt et kagestykke ned. Kagestykkernes bagside skal flugte med silikoneformens kanter. Skrab overfladen ren og stil på frost natten over.
Chokoladeovertræk
300 g chokolade (her er brugt mørk)
30 g smagsneutral madolie
Resten af de blendet nødder
Smelt chokoladen over vandbad. Sluk for varmen og fjern skålen. Rør olie i chokoladen. Tilsæt nødderne og hæld chokoladen i en lille bøtte.
Tag kagerne ud af fryseren og stik 2 tandstikker i hver. Dyp dem hurtigt i chokoladen. Drej tandstikkerne forsigtigt rundt og træk ud. hvis du ikke skal bruge alle de chokoladeovertrukne kager, så skynd dig at sætte dem tilbage i fryseren, når chokoladen har sat sig. Så er de helt klar til pynt og servering en anden gang.
Lad kagerne tø op i køleskabet i 4 timer.
Lad kagerne tø op i køleskabet i 4 timer.