lørdag den 7. april 2018

De unges fødselsdagskagerMine skønne børn har fødselsdag og derfor serveres der dels en 18 års kage efter brunchen for familien samt en ekstra kage til min datters 14 nærmeste veninder, der indtager hjemmet om aftenen. Bogstaverne er ca. str. A4 og den runde kage er 22 cm i diameter.Kagerne er mørdejsbunde med fyld af hvid chokoladecreme med lime og en mælkechokolade/Nutellacreme. Ind i mellem fyldet er der dryppet lidt frisk bærkompot ligesom der er friske hindbærstykker i. Den hjemmelavet del af pynten er de lækre Macrons og marengskys i forskellige farver.Mørdejen og macrons/marenskys kan tilberedes i forvejen. Det samme kan bærkompotten. Chokoladecremerne skal tilberedes i god tid, da de skal stå i køleskabet i minimum 6 timer, og gerne natten over.Mørdejsbunde
140 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
300 g blødt smør (ikke smeltet)
500 g hvedemel
1 dl. vand

Bland de tørre ingredienser grundigt. Tilsæt det bløde smør og bland det ind i dejen. Når smørret er næsten rørt ud, tilsættes vandet lidt af gangen. Saml dejen hurtigt til sidst med hænderne og pak den ind i en pose eller husholdningsfilm. Læg i køleskabet mindst en time.

Tag dejen ud ca. 15 min før du skal udrulle den. Rul ud i ca. 2-3 mm tykkelse (dejen hæver lidt i ovnen) på et stykke bagepapir, der overføres med til bagepladen. Dejen er ret skrøbelig at flytte rundt med.
Udstik/skær din figur og sæt figuren og bagepladen i køleskabet i 30 min. Husk der skal 2 bunde til hver figur.
Tænd ovenen på 190 grader og bag figurene i ca. 15-18 min, til kanterne er let gyldne. Lad bundene køle helt af inden du samler kagen. Hvis du først samler kagen på et andet tidspunkt pakkes bundene lufttæt ind.
Denne portion giver ca. 3 tal/bogstaver i str. A4.

Hvid chokoladecreme
5 dl piskefløde
250 g hvid chokolade
3 blade husblas
Revet skal fra 2 lime

Udblød husblas i koldt vand mens du tilbereder resten.
Smelt chokoladen i microovn. Varm derefter fløden til kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen ad 3 omgange. Tilsæt husblas der er vredet fri for vand mest muligt. Rør det ind i den varme creme. Dæk cremen med husholdningsfilm helt nede på overfladen, og sæt på køl i mindst 6 timer.
Pisk cremen forsigtigt den kolde creme og vend den revne limeskal i.
Opskrifterne herover er fundet her hos The Girl with Confetti.

Mælkechokoladecreme
5 dl piskefløde
200 g mælkechokolade
2-3 spsk Nutella
3 blade husblas

Udblød husblas i koldt vand mens du tilbereder resten.
Smelt chokoladen i microovn, tilsæt Nutella, så det også bliver let smeltet. Varm derefter fløden til kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen ad 3 omgange. Tilsæt husblas der er vredet fri for vand mest muligt. Rør det ind i den varme creme. Dæk cremen med husholdningsfilm helt nede på overfladen, og sæt på køl i mindst 6 timer.

Bærkompot
1/2 blad husblas i koldt vand. Kog 1/2 pose blandet røde bær (frost) med lidt sukker. Hæld væden fra og blend bærrene. Tilsæt opblødt husblas (vrid vandet fra) og lad det køle helt af.

Sæt dutter af først den hvide ganache, fyld så ud med chokoladecremen. Dryp bærkompot og fordel stykker af friske hindbær. Hvis du er i tvivl om din chokoladecreme er fast nok, kan du lige stille kagen i køleskabet i 30 min. Læg så næste kagebund på og fordel chokoladecreme på den.
Kagerne er bedst den dag de samles og pyntes, men kan dog godt tåle en nat i køleskabet.