lørdag den 16. juni 2018

Avocadobrownie med karamel og avocadofrosting



Super lækker - uden tilsat sukker. Selve kagen har en skøn chokoladesmag uden at være for sød, så med en blød karamel og den gode avocadofrosting ovenpå bliver den bare perfekt.



Avocadobrownie med karamel og frosting
ca. 8 stykker

Kagen

2 stk. mellemstore avocadoer
80 g mørk chokolade (højt kakaoindhold 70 %, gerne sukkerfri)
1 spsk kokosolie neutral smag
2 stuetempereret æg
1 tsk vaniljepulver
1 dl Fibersirup Gold
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
1 nip salt
evt. 50 g hakket nødder

Beklæd en bageform med bagepapir. Tænd ovnen på 190 grader. Smelt chokoladen med kokosolie over vandbad.
Blend avocadoerne med de øvrige ingredienser undt. nødderne. Tilsæt den smeltede chokolade. Blend igen. Vend til sidst de hakkede nødder i.
Bag kagen ved 190 grader i en lille bageform, 16 cm i ca. 20 minutter. Test med en tandstik om der hænger dej ved, når du stikker den ned i kagen. Ellers giv et par minutter mere. Lad kagen køle helt af i bageformen.

Karamel
120 g Fibersirup Gold
80 g piskefløde
2 spsk Sukrin Gold
et nip salt

Lad sirup og piskefløde koge stille og roligt op. Rør ind imellem. Når det bobler tilsættes Sukrin Gold og salt. Lad det hele boble stille og roligt i 20-25 minutter. Mængden vil reduceres med ca. 1/3 og tykne. Hæld så den flydende - og brandvarme karamel - over i en skål og lad det køle af til det har konsistens som let flydende tyk honning.
Prik nogle små fordybninger i kagen med en finger og fordel så karamellen over kagen. Stil i køleskab til karamellen er stivnet, ca. 2 timer.

Avocadofrosting
1 mellemstor avocado
2 spsk kakaopulver
3 spsk Fibersirup Gold
1 spsk Sukrin Gold

Pynt
Frysetørret og friske hindbær

Blend alle ingredienserne. Fordel over den kolde kage og drys med frysetørret hindbær.

Server kagen let kølig.