Chokoladekage
(passer til en bradepande på ca. 30x40 cm)
150 g smør
450 g sukker
3 æg
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
3 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
7 1/2 dl kærnemælk
Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende. Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken. Fordel dejen i en bradepande med bagepapir i bunden og kanterne drysset let med kakaopulver.
Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Kagen hæver ca. 2 - 3 cm.
Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 20-25 minutter. Kagen hæver ca. 2 - 3 cm.