lørdag den 15. juli 2023

Et smukt lille bryllyp


Kagen består af tykke saftige vaniljebunde, hyldeblomst/limemousse og hvid chokoladecreme. Kagen er smurt op med citroncreme og langs kanten sidder et marcipanbånd af ekstra hvid marcipan. Pynten er holdt i guld og sart lyserød.
Kagen måler 10,5 cm og er 18 cm i diameter. Kage til 8 -10 personer.

Hvid chokoladecreme
3 blade husblas
300 g hvid chokolade
5 dl fløde

Husblas udblødes i koldt vand.
Varm fløden op til kogepunktet og hæld den ad tre omgange over chokoladen, hvor der røres roligt men grundigt ved hver gang, så chokoladen røres ud. Når al fløde er rørt i/ud, røres vredet husblas i og  overfladen og siderne dækkes med husholdningsfilm og stilles i køleskabet mindst 6 timer. Pisk roligt cremen op til den har en mere fast konsistens. Fordel på nederste kagebund og stil i køleskabet.

Hyldeblomst/limemousse
4,5 blade husblas
3 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk limesaft
fint revet skal af 2 limefrugter
2 dl cremefraiche 18%
3 dl piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. 
Varm hyldeblomst- og limesaft op til 60 grader. Tag fra varmen og opløs husblas heri.
Lad saften køle af til ca. 35 C og rør så cremefraiche i. Pisk fløden til blød skum og vend forsigtigt det hele sammen. Stil moussen i køleskab i ca. 45-60 minutter til moussen næsten har sat sig, men stadig er en anelse flydende. Fordel over miderste kagebund og stil på køl til moussen har sat sig helt og næste bund kan lægges på. Lad kagen stå natten over i køleskab. Smør kagen op og pynt.



Citroncreme (SMBC)

Desuden
ca. 600 g Natural Floral White Marzipan
Forskellige størrelser guldkugler og små marcipanblomster med lyserød dust.
Bladguld.
Store friske roser (placeret i sugerør)