søndag den 11. juli 2010

Jordbær is og bananmuffins


I denne varme er det godt med noget køligt is. Jeg lavede derfor parfait is med jordbær (fra naboens have) og hakket chokolade. Isen blev spist med bananmuffins til.
Smagte skønt og vi blev afkølet - i ca. 6½ minut;-)

Bananmuffin-opskriften er fra Cakejournal og de er nemme at lave:

Bananmuffins
125 g smør
175 g sukker
2 æg
2 store mosede bananer
1 tsk natron
2 spk kogende mælk
1 tsk bagepulver
225 g mel
Evt. lidt hakket chokolade

Pisk smør og sukker indtil det er lyst og "fluffy."
Tilsæt et æg ad gangen.
Tilføj natron, der er opløst i den varme mælk.
Sigt mel og bagepulver i og vend det i dejen. Ikke røre eller piske.

Jeg bagte disse muffins ca. 35-40 minutter ved 170C. De skal være let lysebrune, men test med en tandstik, at der ikke sidder dej fast.

Hvis der skal bages en kage af opskriften, skal denne bages i en 20 cm form i ca. 45-55 minutter.

Parfait is med jordbær og hakket chokolade
4 pasteuriseret æggeblommer
100 g flormelis
½ l piskefløde
Jordbær
Hakket mørk chokolade

Pisk fløden til let flødeskum. Pisk æggeblommer og flormelis i ca. 4 minutter, tilsæt den piskede fløde og vend forsigtigt. Vend herefter frugten og chokoladen i. Fryses i minimum 6 timer. Tages ud ca. 15-20 min før servering.