onsdag den 24. august 2011

Chokolade og peanut treats


Ca. 24 stk

120 g jordnøddesmør (ikke crunchy)
80 ml lys sirup
80 ml honning
45 g kakaopulver, usødet
55 g lys brun farin
180 g skumfiduser i små stykker
1 tsk. ren vanilje ekstrakt
80 gram Rice Krispies
120 gram jordnødder

Topping:

230 g hakket halv-sød chokolade
1 spsk/14 gram usaltet smør

Smør en 20 x 20 cm firkantede form.

Jordnøddesmør, sirup, honning, kakao pulver og lys brun sukker smeltes i en stor gryde over medium varme. Reducer varmen til lav, tilsæt skumfiduser og rør konstant indtil blandingen er smeltet og glat.

Fjern fra varmen og rør vanilje ekstrakt, Rice Krispies og jordnødder i. Tryk blandingen i den klargjorte form og lad den sætte sig. Glat evt. overfladen med en ske, der er let smurt med smør.

Topping: Smelt smør og chokolade i over vandbad. Spredt ud over ”kagen” og opbevar i køleskab, indtil chokoladen er størknet. Skær i firkanter med en skarp kniv.

Serveres kold eller ved stuetemperatur.

Opskriften har jeg fundet her.