fredag den 30. september 2011
Sprøde småkager
Skønne havregryns småkager med abrikos og hvid chokolade
ca. 30 stk.
170 g mel
170 g havregryn
½ tsk. bagepulver
230 g blødt smør
50 g sukker
110 g lys brun sukker
1 tsk fint salt
1 tsk. ren vanilje ekstrakt
2 store æg
230 g hakket hvid chokolade
200 g tørret hakket abrikoser eller tranebær (jeg brugt blandet rosiner og abrikoser)
Ovnen sættes på 180 grader.
Bland mel, havregryn og bagepulver.
Pisk smør og sukker til det bliver lyst og skummende.
Skru ned for piskningen og tilsæt salt, vanilje og æg og rør til det er godt blandet.
Tilsæt melblandingen og rør til det er kun lige blandet.
Tilsæt hakket rosiner og chokolade.
Stil i køleskab i ca. 30 minutter.
Sæt kugler af dejen på bagepapir på en bageplade med to skeer. Der skal være god plads mellem dem. Jeg satte ca. 9 på hver plade.
Bag dem til de er let gyldne i kanterne, ca. 12-14 minutter. Lad kagerne køle af på bagepladen i et par minutter inden de forsigtigt flyttes over på en bagerist til fuldstændig afkøling.
Kagerne kan f.eks. pakkes i en fin æske til en sød bekendt - det har jeg gjort :-)
Opskriften er fra Martha Stewart