onsdag den 21. december 2011
Konfekt kugler
Så er der julekugler.
Det er Baileykugler med gulddrys, Lakridskugler med chili-lakrids (Bulow nr. 5 med chili og tranebær) og Lakrids/kanelkugler.
De 2 sidste fandt jeg på et reklamepostkort fra Johan Bulow.
Opskrifterne er her:
Baileykugler
200 g marcipan
½ dl. Bailey
150 g mørk chokolade til overtræk
Guldglimmer
Bland delene og tril til kugler. Stil på køl, mens du smelter chokoladen. Dyp kuglerne i chokoladen og drys med guldglimmer.
Lakridskugler med chili-lakrids
100 g marcipan
5-8 stk. af din favorit lakrids (jeg tog nr. 5)
Lidt citronsaft
150 g mørk chokolade til overtræk.
Drysses med lidt flormelis
Lakrids/kanelkugler
100 g marcipan
½ tsk. stødt kanel
½-1 tsk. Raw Liquorice Powder
1 spk. stærk kaffe
150 g hvid chokolade til overtræk
Drys med Raw Liquorice Powder
Bland alle ingredienserne. Tril til kugler og køl i køleskab, mens du smelter chokoladen. Dyp kuglerne og drys lakridspulver over til sidst.
Hak lakridsen i bittsmå stykker og bland så marcipan med citron og lakrids. Tril til kugler og lad dem køle, mens du smelter chokoladen. Drys med flormelis, når du har dyppet kuglerne i chokoladen.