onsdag den 21. december 2011

Konfekt kugler


Så er der julekugler.

Det er Baileykugler med gulddrys, Lakridskugler med chili-lakrids (Bulow nr. 5 med chili og tranebær) og Lakrids/kanelkugler.
De 2 sidste fandt jeg på et reklamepostkort fra Johan Bulow.

Opskrifterne er her:

Baileykugler
200 g marcipan
½ dl. Bailey

150 g mørk chokolade til overtræk
Guldglimmer

Bland delene og tril til kugler. Stil på køl, mens du smelter chokoladen. Dyp kuglerne i chokoladen og drys med guldglimmer.


Lakridskugler med chili-lakrids
100 g marcipan
5-8 stk. af din favorit lakrids (jeg tog nr. 5)
Lidt citronsaft

150 g mørk chokolade til overtræk.
Drysses med lidt flormelis

Lakrids/kanelkugler
100 g marcipan
½ tsk. stødt kanel
½-1 tsk. Raw Liquorice Powder
1 spk. stærk kaffe

150 g hvid chokolade til overtræk
Drys med Raw Liquorice Powder

Bland alle ingredienserne. Tril til kugler og køl i køleskab, mens du smelter chokoladen. Dyp kuglerne og drys lakridspulver over til sidst.

Hak lakridsen i bittsmå stykker og bland så marcipan med citron og lakrids. Tril til kugler og lad dem køle, mens du smelter chokoladen. Drys med flormelis, når du har dyppet kuglerne i chokoladen.