søndag den 29. januar 2012

Pink lakridscupcakes


I anledning af, at min søster inviterede til frokost sammen med vores mor, blev disse cupcakes i al hast mixet sammen.
Formene har jeg købt på nettet og de var ret søde. Kagerne blev lige toppet med lidt Nutellacreme og en sød blomst. De smagte godt og mildt af lakrids.

De skønne tøse-cupcakes forhindrede ikke min søsters 3 drenge i at spise en (to!) hver:-)

Opskriften kan du se her:
Til 12 cupcakes

120 g smør
180 g sukker
1 tsk vanillesukker
2 æg
180 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
150 ml mælk
2-3 spsk lakridspulver (2 spk. gav kun en mild eftersmag af lakrids)

Sådan gør du: Sukker, vaniljesukker og smør piskes luftigt. Æg tilsættes. Derefter blandes mel og bagepulver og tilsættes skiftevis med mælk, piskes godt. Til sidst tilsættes lakridspulver.
Dejen fyldes 2/3 i muffinsforme. Bages ved 180 grader i ca 20 min.


I stedet for Nutellacreme kan du prøve denne:
1/4 l piskefløde
175 g hvid chokolade
2 spsk lakridspulver

Piskefløde varmes op til det næsten koger. Hældes over den hakkede chokolade. Lad stå i ca 5 min før omrøring. Derefter dækkes det med film helt ned til overfladen. Lad stå i køleskab min. 6 timer. Tilsæt lakridspulver og pisk indtil det får en cremet holdbar konsistens.

Opskriften har jeg fundet hos Kageting.dk

Til at lave blomsterne har jeg brugt denne udstikker:


Den hedder Vild rose/Funky blomst og fås bl.a. hos KageKompagniet.

9 kommentarer:

  1. Hvor er de der firkantede muffins forme fede !!!

    Det der med at der skal lakrids i alt.. Jeg kan ikke rigtig .. Hmm Det er nok bare fordi jeg ikke er så vild med lakrids.. og tjjaa jeg putter jo marcipan i næsten alt hihihi

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  2. umm, jeg kan godt forstå at de kunne spise to hver.. de lyder meget lækre :)

    SvarSlet
  3. uhmm, de lyder lækre og enkle, de må afprøves ved først kommende lejlighed.

    SvarSlet
  4. Marianne@ Jeg tror også, at hvis man laver lakridstoppingen, så er det lige voldsomt nok. Men dette var en god kombination.

    Lene og Anne@ De VAR rigtige gode. Kan anbefales :D

    SvarSlet
  5. Lyder meget spændende, en anden smag end hvad man er vant til (man=mig;). De må på listen over opskrifter der skal prøves:). Hvilken udstikker har du brugt til blomsten?

    SvarSlet
  6. Annette@ Så er der opdatering på blomsten:D

    SvarSlet
  7. Hvor er de flotte.
    Jeg er vild med de firkantede forme.

    SvarSlet
  8. Hvor er de flotte i de firkantede forme. Hvor har du fundet dem henne?

    SvarSlet
  9. Linda@ Velkommen til min blog. Jeg har bestilt dem via eBay. Søg på "mini Loaf Baking Cases - pink 12 pack" så skulle der gerne dukke op:D

    SvarSlet